Wij investeren in jouw ontwikkeling

Wij zijn opleidingsziekenhuis Ziekenhuis Gelderse Vallei! Een professioneel leerbedrijf met diverse medische en verpleegkundige opleidingen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden voor overige beroepsopleidingen in een breed scala van zorg, naar facilitair tot techniek en ICT. Vanuit de ZGV Academie en verschillende afdelingen wordt optimale ondersteuning en ontwikkeling geboden. Wij werken nauw samen met diverse onderwijsinstellingen in de regio.

Opleidingen

Als opleidingsziekenhuis leiden wij artsen, verpleegkundigen, paramedici en diverse beroepsfuncties op. Ook jij krijgt de kans om je telkens weer te ontwikkelen; voor jezelf en het ziekenhuis. Lees meer over onze opleidingen en stages.

Medische opleidingen

  1. AIOS
  2. ANIOS
  3. Co-assistent
  4. Physician Assistant

AIOS

In Ziekenhuis Gelderse Vallei werken ongeveer 75 arts assistenten, waarvan gemiddeld een derde in opleiding is tot medisch specialist (AIOS). In ons ziekenhuis is er voor een AIOS een breed palet aan leer- en ervaringsmogelijkheden. Hierbij is de individuele ontwikkeling van talent van de AIOS leidend. Kernwaarden in de begeleiding zijn: veiligheid, laagdrempeligheid en wederzijds respect.

Specialismen

Specialisme OOR Vooropleiding mogelijk
Interne geneeskunde Utrecht Geriatrie, Cardiologie en Longgeneeskunde
Heelkunde Nijmegen Orthopedie, Urologie en Plastische chirurgie
Gynaecologie Nijmegen Differentiatiestages mogelijk
Kindergeneeskunde Utrecht Differentiatiestages mogelijk
KNO Utrecht Differentiatiestages mogelijk
Anesthesiologie Utrecht

Introductie- en onderwijsprogramma

Arts-assistenten en medisch specialisten participeren in een gezamenlijk tweedaags introductieprogramma, waarin aandacht is voor de cultuur en de logistiek maar ook specifieke kennisoverdracht en training. De vakgroepen met opleiding bieden een dagelijks/wekelijks onderwijsprogramma.

Aanmelden

Ben je aangenomen voor een medische vervolgopleiding en zoek je voor je (voor-)opleiding een prettige en veilige leer- en werkomgeving? Neem dan contact met ons op.



ANIOS

In Ziekenhuis Gelderse Vallei werken ongeveer 75 arts-assistenten. Gemiddeld tweederde daarvan is ANIOS. In ons ziekenhuis is er voor een ANIOS een breed palet aan leer- en ervaringsmogelijkheden. Hierbij is de individuele ontwikkeling van talent van de ANIOS leidend. Kernwaarden in de begeleiding zijn veiligheid, laagdrempeligheid en wederzijds respect.

Introductiedagen

Arts-assistenten en medisch specialisten hebben een gezamenlijk tweedaags introductieprogramma, waarin aandacht is voor de cultuur, logistiek maar ook specifieke kennisoverdracht en training.

Onderwijs en begeleiding

De vakgroepen met opleiding bieden aan zowel AIOS als ANIOS hetzelfde opleidings- en begeleidingsklimaat. Dit houdt in dat je deelneemt aaan het onderwijsprogramma van de vakgroep en het discipline overstijgend onderwijs (DOO). Ook als ANIOS krijg je een mentor uit de vakgroep toegewezen voor meer persoonlijke begeleiding.

ANIOS worden in ons ziekenhuis?

Als er openstaande vacatures zijn voor een ANIOS vind je deze op onze vacaturepagina.

Co-assistent

Binnen Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn er mogelijkheden om co-schappen te lopen. De plaatsing van co-assistenten wordt geregeld in overleg met de universiteiten waar wij een affiliatiecontract mee hebben. Dit zijn de Universiteit van Utrecht en de Radboud Universiteit Nijmegen.

Keuzecoschappen

Voor studenten van deze beide geneeskunde faculteiten bieden we ook een aantal keuzecoschappen aan. Deze zijn mogelijk op de volgende afdelingen:

  • Chirurgie- trauma
  • Chirurgie- algemeen
  • SEH (met name snijdende specialismen)
  • Intensive Care (ook incidenteel mogelijkheden voor een wetenschappelijke keuzestage)
  • EHH/cardiologie
  • Interne geneeskunde/beschouwende specialismen waaronder de afdelingen algemene interne- en longgeneeskunde, geriatrie en MDL.

Aanmelden

Wil jij je aanmelden voor keuzecoschappen? Neem dan contact met ons op.

Physician Assistant

Door het verlenen van stageplaatsen willen we Physician Assistant studenten een kans geven om het vak in de praktijk te leren. Het elkaar leren kennen zien we tegelijkertijd als kans voor versterking in de samenwerking met onze regiopartners.

Vanwege de vele aanvragen nemen wij alleen verzoeken in behandeling als jouw opleiding een zorgrelatie met ons ziekenhuis heeft. 

Aanmelden

Heeft jouw opleiding een zorgrelatie met ons en heb je interesse in een stage als Physician Assistant? Meld je dan aan via onderstaande button. 


Verpleegkundige opleidingen

  1. Verpleegkundige (hbo-duaal)
  2. Verpleegkundige (mbo-bbl)
  3. Verpleegkundige stages
  4. Cardiac Care verpleegkundige
  5. Dialyseverpleegkundige
  6. Gipsverbandmeester
  7. Intensive Care verpleegkundige
  8. Kinderverpleegkundige
  9. Obstetrieverpleegkundige
  10. Recovery verpleegkundige
  11. SEH verpleegkundige

Verpleegkundige (hbo-duaal)

Verpleegkundige in samenwerking met Opella zij-instroom (hbo-duaal)

Werk jij nog niet in de zorg, maar zie jij een carrièreswitch wel zitten? Jij hebt werk- en levenservaring opgedaan waarin je capaciteiten hebt kunnen ontwikkelen die goed van pas komen in de functie van hbo-verpleegkundige. Jij schrikt niet van onvoorspelbare, complexe situaties en neemt graag de regie in handen. Klinkt dit echt als iets voor jou? Opella en Ziekenhuis Gelderse Vallei bieden samen een opleidingstraject aan tot hbo-verpleegkundige.

Opleidingsinstituut
Christelijke Hogeschool Ede (CHE). 

Wat ga je doen?
De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De theorie wordt verzorgd door CHE. De hoofdonderwerpen zijn pathologie, anatomie, fysiologie, organiseren en plannen van zorg en verpleegtechnische handelingen. Kijk voor meer informatie op de website van CHE.

Het praktische deel van de opleiding volg je in Ziekenhuis Gelderse Vallei en bij Opella. Gedurende je opleiding werk je op verschillende afdelingen en leer je verpleegkundige taken in de praktijk. Ook leer je verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van sondes of katheters, injecteren en infusen aanleggen. Ook mentale zorg is belangrijk: je leert tijd te nemen voor een patiënt, een luisterend oor te bieden en ze het gevoel te geven dat ze bij jou hun verhaal kwijt kunnen.

Start en duur
De opleiding start 1 keer per jaar. Het startmoment is februari. De opleidingsduur is afhankelijk van je vooropleiding en zal maximaal 4 jaar duren.

Toelatingseisen
Een hbo- of wo-diploma en minimaal 5 jaar werkervaring en de nodige flexibiliteit in het organiseren van je privéleven; je kunt op onregelmatige tijden werken en je kunt je werk combineren met een intensieve opleiding.

Studiebelasting in eigen tijd
16-20 uur zelfstudie per week.

Erkenning
Na het behalen van je diploma ben je BIG geregistreerd.

Wat levert het jou op

  • een hbo- of wo-diploma en minimaal 5 jaar werkervaring
  • de nodige flexibiliteit in het organiseren van je privéleven; je kunt op onregelmatige tijden werken en je kunt je werk combineren met een intensieve opleiding: reken op 16-20 uur zelfstudie
  • aanpassingsvermogen en weet het overzicht te behouden tussen je verschillende bezigheden; onder druk neem jij de juiste beslissingen
  • vlot om kunnen gaan met mensen, je bezit een behoorlijke dosis empathie en bent niet snel uit het veld geslagen bij onverwachte situaties
  • zelfinzicht, je durft te reflecteren op je eigen gedrag en voor jezelf duidelijk te erkennen wat je wel en niet kunt
  • in staat om visie te ontwikkelen, passend bij de visie van het Ziekenhuis Gelderse Vallei en Opella, deze af te stemmen met leidinggevende en uit te dragen in je team, met als resultaat dat de neuzen dezelfde kant op staan
  • goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Solliciteren en contact
Medio september/oktober kan je op deze opleidingsplaats solliciteren, afhankelijk van de hoeveelheid vacatures die wij op dat moment hebben. De vacatures worden op onze vacaturepagina geplaatst. Wil je meer weten of heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met Els Kooij, opleidingsadviseur verpleegkundig opleiden, via het contactformulier
 

Opleiding verpleegkundige hbo;
overstap van voltijd/ deeltijd naar de duale studie variant

Bij deze opleidingsvariant werken wij samen met de Christelijke Hogeschool te Ede (CHE). Je volgt eerst twee jaar de voltijd of deeltijd hbo-opleiding. Na het afronden van het tweede leerjaar kun je overstappen naar de leren werken variant (hbo-duaal). Aan de overstap gaat een sollicitatieprocedure vooraf. De opleiding start een maal per jaar in september.

Start opleiding
De opleiding start twee keer per jaar: februari en september. Dit is afhankelijk van het aantal vacatures

Duur van de opleiding
Twee jaar

Vooropleidingseisen
De eerste twee jaar hbo-v met voldoende studieresultaten afgesloten en de propedeuse gehaald. Bij indiensttreding minimaal de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.

Competenties
- Zelfstandig kunnen leren en werken
- Reflectievermogen
- Goed met mensen kunnen omgaan
- In teamverband kunnen werken
- Verantwoordelijkheid kunnen dragen
- Creatief problemen kunnen oplossen

Inhoud van de opleiding

Theorie:
Wordt verzorgd door de CHE. Hoofdbestanddelen: Pathologie, anatomie, fysiologie, organiseren en plannen van zorg, verpleegtechnische handelingen. Daarnaast werk je in het kader van het zelfstandig plannen en werken aan de diverse opdrachten op school en in de praktijk. De CHE werkt met onderwijs welke is opgebouwd uit modules. Meer informatie

Praktijk:
Het praktische deel van de opleiding volg je in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Gedurende de opleiding werk je op verschillende afdelingen. Een verpleegkundige wast alleen maar billen en geeft eten aan patiënten’, is een uitspraak die je vaak hoort. Maar dat is zeker niet waar! Andere verpleegkundige taken zijn het verzorgen van wonden, observaties en rapporteren. Daarnaast wordt je opgeleid tot het doen van verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van sondes of katheters, injecteren en infusen aanleggen. Maar ook mentale zorg is erg belangrijk. Tijd nemen voor een patiënt, een luisterend oor bieden, patiënten het gevoel geven dat ze bij jou hun verhaal kwijt kunnen. Alleen luisteren doet al wonderen!

Wij bieden
Bij aanvang ontvang je een leer- arbeidsovereenkomst van 32 uur. Dit is inclusief schooldagen conform de cao ziekenhuiswezen. Het ziekenhuis betaalt het wettelijk collegegeld en de benodigde boeken (deze zijn in bruikleen). Je ontvangt salaris conform cao ziekenhuiswezen.

Studiebelasting (eigen tijd)
10-20 uur zelfstudie per week.

Salaris
Je ontvangt salaris conform de cao ziekenhuiswezen.

Erkenning
Na diplomering BIG geregistreerd.

Opleidingsinstituut
CHE Ede

Solliciteren
Medio januari/februari en oktober/ november kan je op deze opleidingsplaats solliciteren, afhankelijk van de hoeveelheid vacatures die wij op dat moment hebben. De vacaturetekst komt dan op de website te staan. De opleiding start in februari en september. Als er geen vacature op de website staat, is er geen mogelijkheid om te solliciteren. 

Meer informatie
Neem dan gerust contact op met Els Kooij, opleidingsadviseur verpleegkundig opleiden, via het contactformulier

Verpleegkundige (mbo-bbl)

In deze opleiding maak je de overstap van bol naar bbl of je bent Verzorgende IG (VIG) en je wil je scholen tot mbo-verpleegkundige.

Start en duur
De opleiding start 2 keer per jaar: in februari en september. Dit is afhankelijk van het aantal vacatures. De opleidingsduur is afhankelijk van je vooropleiding/-traject en zal 2 tot 2,5 jaar duren.

Opleidingsinstituut
ROC A12/Dulon college

Erkenning
Na je opleiding ben je BIG geregistreerd. 

Toelatingseisen voor overstap van bol naar bbl
De eerste twee jaar mbo-v met voldoende studieresultaten afgesloten. Bij indiensttreding moet je minimaal 18 jaar zijn.

Toelatingseisen voor VIG
Een VIG-diploma

Wat ga je doen?
De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De theorie wordt verzorgd door het Dulon college. De hoofdonderwerpen zijn pathologie, anatomie, fysiologie, organiseren en plannen van zorg en verpleegtechnische handelingen. Kijk voor meer informatie op de website van het Dulon college.

Het praktische deel van de opleiding volg je in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Gedurende je opleiding werk je op verschillende afdelingen en leer je verpleegkundige taken in de praktijk. Ook leer je verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van sondes of katheters, injecteren en infusen aanleggen. Ook mentale zorg is belangrijk: je leert tijd te nemen voor een patiënt, een luisterend oor te bieden en ze het gevoel te geven dat ze bij jou hun verhaal kwijt kunnen.

Studiebelasting in eigen tijd
10-20 uur zelfstudie per week

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. Boeken zijn in bruikleen.

Contract en salaris
Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst van 32 uur. Dit is inclusief schooldagen conform de cao Ziekenhuizen. Je salaris is conform de cao Ziekenhuizen.

Solliciteren of contact
Medio januari/februari en oktober/november kan je op deze opleidingsplaats solliciteren, afhankelijk van de hoeveelheid vacatures die wij op dat moment hebben. De vacatures vind je op onze vacaturepagina. Wil je meer weten of heb je en vraag? Neem dan gerust contact op met Els Kooij, opleidingsadviseur verpleegkundig opleiden, via het contactformulier.

Verpleegkundige (mbo bbl zij-instroom)

Werk jij nog niet in de zorg, maar zie jij een carrièreswitch wel zitten? Jij hebt werk- en levenservaring opgedaan waarin je capaciteiten hebt kunnen ontwikkelen die goed van pas komen in de functie van mbo-verpleegkundige. Jij schrikt niet van onvoorspelbare, complexe situaties en neemt graag de regie in handen. Klinkt dit echt als iets voor jou? ZGV biedt samen met Rijn IJssel in Arnhem een opleidingstraject aan tot mbo-verpleegkundige.

Wat ga je doen?
De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. De theorie wordt verzorgd door het Rijn IJssel. De hoofdonderwerpen zijn pathologie, anatomie, fysiologie, organiseren en plannen van zorg en verpleegtechnische handelingen. Kijk voor meer informatie op de website het Rijn IJssel

Het praktische deel van de opleiding volg je in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Gedurende je opleiding werk je op verschillende afdelingen en leer je verpleegkundige taken in de praktijk. Ook leer je verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van sondes of katheters, injecteren en infusen aanleggen. Ook mentale zorg is belangrijk: je leert tijd te nemen voor een patiënt, een luisterend oor te bieden en ze het gevoel te geven dat ze bij jou hun verhaal kwijt kunnen.

Start en duur
De opleiding start 1 keer per jaar: in september. Dit is afhankelijk van het aantal vacatures.
De opleidingsduur is 3 jaar. Je start met het 1ehalf jaar 2 dagen les en daarna heb je 1 dag per week les.

Toelatingseisen
Voor mbo-v zij-instroom: heb jij minimaal een mbo niveau 4 diploma en minimaal 5 jaar werkervaring

Studiebelasting
10-20 uur zelfstudie per week.

Erkenning
Na het behalen van je diploma ben je BIG geregistreerd.

Contract en salaris
Je krijgt een leer-arbeidsovereenkomst van 32 uur. Dit is inclusief schooldagen conform de CAO Ziekenhuizen. Het ziekenhuis betaalt het wettelijk collegegeld en de benodigde boeken (deze zijn in bruikleen). Je ontvangt salaris conform de CAO Ziekenhuizen.

Solliciteren
Medio januari/februari kan je op deze opleidingsplaats solliciteren, afhankelijk van de hoeveelheid vacatures die wij op dat moment hebben. De vacatures vind je op onze vacaturepagina. Als er geen vacature op de website staat, is er helaas geen mogelijkheid om te solliciteren.
 

Verpleegkundige stages

Verpleegkundige stages
Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt samen met de Christelijke Hogeschool (CHE) en het ROC A12/Dulon voor de verpleegkundige stages. Al onze beschikbare stageplaatsen bieden we centraal aan deze scholen aan. Een apart verzoek voor een verpleegkundige stage nemen we niet in behandeling. We bieden geen stages aan voor de VIG opleiding.

Contact
Wil je meer weten of heb je en vraag? Neem dan gerust contact op met Els Kooij, opleidingsadviseur verpleegkundig opleiden, via het contactformulier.



 

Cardiac Care verpleegkundige

Start opleiding
April en oktober

Opleidingsinstituut
UMC Utrecht

Duur
Ongeveer 14 maanden, exclusief een voorwerkperiode van 1 tot 2 maanden. 

Erkenning
College Zorg Opleidingen (CZO)

Toelatingseisen
MBO-V of HBO-V, BIG geregistreerd en recente praktijkervaring op een verpleegafdeling. 

Wat ga je doen?
Deze EPA ingerichte opleiding is opgebouwd van van laag- naar hoogcomplex en bestaat uit 10 modules. In elke module wissel je theorie en praktijk met elkaar af.

Studiebelasting in eigen tijd
De studiebelasting wisselt per week, een indicatie is 4 tot 8 uur. Lesdagen worden aangemerkt als werktijd.

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. Boeken krijg je in bruikleen. Er geldt een terugbetalingsregeling als je voortijdig met je studie stopt.

Salaris
Je ontvangt salaris conform de CAO Ziekenhuizen

Contact
Houd voor vacatures voor deze opleiding onze vacaturepagina in de gaten. Een open sollicitatie sturen kan ook. Deze mag je richten aan afdelingsmanager Floris Vermeer en mailen naar recruitment@zgv.nl. Wil je meer weten over deze opleiding? Neem dan gerust contact op met Floris Vermeer via 0318-434892


Dialyseverpleegkundige

Opleidingsinformatie 
De afdeling dialyse maakt al meer dan 50 jaar deel uit van Ziekenhuis Gelderse Vallei. De afdeling leidt samen met Radboud Health Academy verpleegkundigen op tot dialyseverpleegkundigen. De afdeling dialyse biedt verschillende nierfunctie vervangende therapieën aan: hemodialyse, thuisdialyse (hemodialyse en peritoneaal dialyse), nierfalenpoli (voorbereiden op dialyseren, transplantatie of niet dialyseren). Op de afdeling staan 24 hemodialysebehandelstoelen. De afdeling dialyse werkt intensief samen met een nefroloog, physician assistant, maatschappelijk werk, diëtisten en dialyse technici.

Start
Afhankelijk van het aantal beschikbare opleidingsplekken. De voorbereidende EPA langdurige zorg start diverse keren per jaar in overleg. 

Opleidingsinstituut
Het theoretische deel van de opleiding volg je aan de Radboudumc Health Academy. Klik hier voor meer informatie. Vanwege Covid-19 worden de lessen momenteel online verzorgd.

Duur
Afhankelijk van je dienstverband 15 maanden.

Erkenning
Aan het einde van je leertraject ontvang je een CZO erkend diploma en kun je, wanneer hier formatie voor is, doorstromen naar een afwisselende en uitdagende functie met alle mogelijkheden tot verdieping van het vak van dialyseverpleegkundige. 

Toelatingseisen
Diploma verpleegkundige niveau 4 of 5 en je bent BIG-geregistreerd. Bij voorkeur heb je klinische ervaring binnen het interne specialisme. Hepatitis B gevaccineerd (willen worden) is een vereiste om te kunnen starten met de opleiding. 

Wat ga je doen?
De opleiding bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. De theorie bestaat uit de EPA’s met specifieke dialysethema's. 
Voor het praktische deel ben je binnen de afdeling dialyse werkzaam op verschillende units in verschillende diensten. Tijdens een dienst werk je samen met  gediplomeerde collega’s. Waarbij jij drie patiënten onder je hoede hebt, en afhankelijk van hoever je in de opleiding bent, verantwoordelijkheid voor draagt. Wij staan voor professioneel samenwerken, op een ontspannen manier. We streven naar een goede balans tussen werk en privé en natuurlijk altijd veilige mensgerichte zorg.

Op de afdeling kennen we de volgende diensten:
Dagdienst: 07.15-15.45 / 7.30-16.00
Late dienst: 12.00 - 20.00 / 13.00-21.00

Je rooster wordt in overleg bepaald. Tijdens opleidingstijd werk je geen nacht-, bereikbare- of zondagsdiensten. Na je diplomering is dat wel aan de orde.

Tijdens de opleidingsperiode:

  •  word je de eerste drie maanden overgepland, zodat je alle tijd en mogelijkheden krijgt om de afdeling en de werkzaamheden te leren kennen
  • start je met de generieke module die je afrondt met een praktijkopdracht, waarbij je de theorie toespitst op de praktijk
  • bezoek je meerdere leerplaatsen, waaronder hemodialyse en peritoneale dialyse
  • loop je stage bij de thuisdialyse, nierfalenpolikliniek, Intensice Care (IC) en als de mogelijkheid er is, loop je een dag mee in een transplantatiecentrum

Je gaat met praktijkopdrachten aan de slag.
Voorbeelden hiervan zijn:

  • geven van een klinische les
  • organiseren van een casusbespreking
  • maken van een kwaliteitsbevorderende opdracht: evidence based denken binnen de praktijk. Denk hierbij aan: eten en drinken en bewegen tijdens de dialyse. Ziekenhuis Gelderse Vallei biedt gezondheidswinst voor de patiënten en inwoners van onze regio met voeding, bewegen en slaap als basis van onze zorg en kennis. 

Begeleiding 
Tijdens je opleidingsperiode word je begeleid door een mentor en werkbegeleiders. Het begeleidingstraject is maatwerk. Uiteraard heb je te maken met periodieke voortgangs- en beoordelingsgesprekken. Wij bieden een krachtige leeromgeving en een veilig leerklimaat, waarbij vakinhoudelijke vaardigheden goed worden aangeleerd.

Studiebelasting in eigen tijd
We rekenen gemiddeld 2 uur zelfstudie per lesuur. Lesdagen worden als werktijd aangemerkt.

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. De boeken krijg je in bruikleen. Er geldt een terugbetalingsregeling als je voortijdig met je studie stopt.

Salaris
Tijdens je opleiding is de functie gewaardeerd conform cao Ziekenhuizen, na het behalen van je diploma is de functie gewaardeerd in schaal 50 van de cao Ziekenhuizen. 

Contact
Houd voor vacatures voor deze opleiding onze vacaturepagina in de gaten. Heb je vragen over de opleiding? Neem dan contact op met onze opleider Dialyse, Nicolien de Vries via 0318-424200. Wil je een dag meelopen? Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Gipsverbandmeester

Start
Oktober

Opleidingsinstituut
Erasmus MC Rotterdam

Duur
18 maanden

Erkenning
College Zorg Opleidingen (CZO) en Verenigde Gipsverbandmeesters Nederland (VGN)

Toelatingseisen
Diploma verpleegkunde BIG geregistreerd of diploma fysiotherapie BIG geregistreerd.

Wat ga je doen?
De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. De theorie bestaat uit 24 lesdagen, is competentiegericht opgezet en bestaat uit 4 modules: algemene (im)mobilisatietechnieken bovenste en onderste extremiteiten, tapen & bandageren, wervelkolom en specifieke (im)mobilisatietechnieken. Het leren vindt vooral plaats in de praktijk op de gipskamer. Je legt gips- of kunststofverbanden aan en verwijdert ze na genezing. 

Studiebelasting in eigen tijd
Je bent ongeveer 8 tot 10 uur per week kwijt aan je studie. De 24 schooldagen worden aangemerkt als werktijd.

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. De boeken krijg je in bruikleen. Er is een terugbetalingsregeling van kracht als je voortijdig stopt met jet studie.

Salaris
Je ontvangt salaris conform de CAO Ziekenhuizen, minimaal in aanloopschaal FWG 53.

Contact
Houd voor vacatures voor deze opleiding onze vacaturepagina in de gaten. Heb je vragen over de opleiding? Neem dan gerust contact op met onze gipskamer via 0318-435873.

Intensive Care verpleegkundige

Start
Maart en september 

Opleidingsinstituut
UMC Utrecht

Duur
18 maanden (6 maanden BAZ + 12 maanden IC-uitstroom)
Exclusief 1-3 maanden voorwerken

Erkenning
College Zorg Opleidingen (CZO)

Toelatingseisen
Een afgeronde opleiding tot HBO verpleegkundige en BIG geregistreerd. Minimaal 1 jaar recente werkervaring op een verpleegafdeling.

Wat ga je doen?
De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het praktijkgedeelte van de opleiding is vormgegeven met behulp van EPA’s (Entrustable Profesional Activities). De opleiding bestaat uit de Basis Acute Zorg EPA’s, kern EPA’s en specifieke EPA’s. Voor het theoretische gedeelte is de inhoud van de EPA’s leidend. De opleiding wordt blended vormgegeven door middel van fysiek onderwijs en online activiteiten.
Het praktijkleren vindt plaats op de Intensive Care afdeling, er zijn stages op de operatiekamer, de hartbewaking en de Spoedeisende Hulp.

Studiebelasting in eigen tijd
Je bent ongeveer 8 tot 20 uur per week kwijt aan je studie. Lesdagen worden aangemerkt als werktijd.

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. Boeken krijg je in bruikleen. Er is een terugbetalingsregeling van kracht als je voortijdig stopt met je opleiding.

Salaris
Je ontvangt salaris conform de CAO Ziekenhuizen.

Contact
Houd voor vacatures voor deze opleiding onze vacaturepagina in de gaten. Vragen over de opleiding? Neem dan gerust contact op met onze opleider Intensive Care, Wilmy van der Zwan. Ze is bereikbaar via het contactformulier.

Kinderverpleegkundige

Start
April en oktober

Opleidingsinstituut
Radboud Health Academy

Duur
1 jaar

Erkenning
College Zorg Opleidingen (CZO)

Toelatingseisen
Verpleegkundige A, MBO verpleegkundige niveau 4 of HBO-V. Je bent BIG geregistreerd en hebt 1 jaar werkervaring als klinisch verpleegkundige binnen een ziekenhuis. 

Wat ga je doen?
Na de voorwerkperiode (6 maanden) start je met de opleiding, welke start in oktober of april. De duur van de opleiding is onder andere afhankelijk van je eigen tempo. De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte, die wordt verzorgd vanuit het Radboud, en een gedeelte praktijk. De theorie bestaat uit  6 modules en 3 specifieke modules die evt. gevolgd kunnen worden. Het praktijkgedeelte voer je uit binnen de kind- en jongerenafdeling, de kinderdagbehandeling en de afdeling neonatologie. Verder loop je verschillende stages binnen ZGV op o.a. de polikliniek en een externe stage bij het Prinses Maxima Centrum. Het praktijkleren bestaat uit klinisch redeneren, vaardigheden en andere manieren van toetsen.

Studiebelasting in eigen tijd
Je bent gemiddeld zo'n 4 uur per week kwijt aan je studie. Lesdagen worden aangemerkt als werktijd.

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. Boeken krijg je in bruikleen. Er is een terugbetalingsregeling van kracht als je voortijdig stopt met je studie.

Salaris
De functie is tijdens de opleiding gewaardeerd in FWG45 van de cao Ziekenhuizen (minimaal € 2.628 en maximaal € 3.642 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). Na afronding van de opleiding is de functie ingeschaald in FWG50.

Contact
Interesse in deze functie? Kom eens meelopen! Wij laten graag ons ziekenhuis en ons mooie werk aan jou zien.

Wil je eerst meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Erik van Roekel , afdelingsmanager kinder- en jongerenafdeling, dagbehandeling en neonatologie, via 0318 435777. Hij vertelt je er graag meer over.
 

 

Obstetrieverpleegkundige

Start
In maart (UMC Utrecht) en oktober (Radboudumc)

Opleidingsinstituut
Opleidingsinstituut UMC en Radboud Healthy Academy

Duur
11 tot 16 maanden bij een dienstverband van 88%

Erkenning
College Zorg Opleidingen (CZO)

Wat ga je doen?
De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. De theorie bestaat uit 5 modules in het Radboudumc en in het UMC Utrecht uit 7 modules. In de praktijk loop je stages bij de kraam- en verlosafdeling, neonatologie, eerstelijnsverloskamers, polikliniek en operatiekamers.

Studiebelasting (in eigen tijd)
Je bent ongeveer 8 tot 12 uur per week kwijt aan je studie.

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. Boeken krijg je in bruikleen. Er is een terugbetalingsregeling van kracht als je voortijdig met je studie stopt.

Salaris
Je ontvangt salaris conform de CAO Ziekenhuizen, minimaal in aanloopschaal FWG 49.

Contact
Houd voor vacatures voor deze opleiding onze vacaturepagina in de gaten. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met de opleider van onze kraam-verloskunde afdeling, Ariena Riehl, via het contactformulier.


Recovery verpleegkundige

Start
April en oktober

Opleidingsinstituut
UMC Utrecht Academie

Duur
1 jaar

Erkenning
CZO (College Zorg Opleidingen)

Toelatingseisen
Gediplomeerd verpleegkundige met minimaal 2 jaar ervaring op een chirurgische verpleegafdeling. Daarnaast voldoe je aan de eisen die gesteld zijn in het kader van de herregistratie volgens de wet BIG.

Wat ga je doen?
De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. De opleiding bestaat uit 8 modules. Een belangrijk deel van het leren vindt plaats op de afdeling Recovery en is opgedeeld in thema's die belangrijk zijn voor het vak. Binnen ieder thema zijn leerdoelen, kenmerkende beroepssituaties en toetsen beschreven. Je maakt zelf een plan hoe je hieraan gaat werken. Naast het leren op de afdeling loop je stages op de afdelingen IC, CCU, Anesthesie, kraam/verlos-afdeling en de kinderafdeling.

Studiebelasting (in eigen tijd)
Je bent ongeveer 8 uur per week kwijt aan je studie. Lesdagen worden aangemerkt als werktijd

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. Boeken zijn in bruikleen. Er geldt een terugbetalingsregeling als je voortijdig met je studie stopt.

Salaris
Je ontvangt salaris conform de CAO Ziekenhuizen.

Contact
Houd voor vacatures voor deze opleiding onze vacaturepagina in de gaten. Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan gerust contact op met afdelingsmanager OKC Heini van Baaren, via het contactformulier.


SEH verpleegkundige

Start
2 keer per jaar in maart of oktober

Opleidingsinstituut
UMC Utrecht 

Duur
Ongeveer 15 maanden, ligt aan de individuele leerroute.

Erkenning
CZO (College Zorg Ondersteuning)

Toelatingseisen
Verpleegkundige niveau 4 of 6 met het liefst 2 jaar ervaring op diverse verpleegafdelingen van een ziekenhuis.

Wat ga je doen?
De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte en is opgedeeld in 11 modules. Gedurende je opleiding krijg je 1 of 2 mentoren toegewezen, die jou begeleiden in je leerproces. De eerste drie maanden wordt je volledig boventallig ingepland, daarna werk je voor een groot deel zelfstandig onder supervisie van je eigen mentoren of andere werkbegeleiders.
We monitoren de voortgang van je leerproces in de maanden daarna, door je minimaal 6 dagen per maand boventallig in te plannen samen met jouw mentoren. 

Tijdens je opleiding loop je verschillende stages op andere afdelingen en één externe stage. Daarnaast volg je de scholingen die we op SEH zelf geven.

Studiebelasting (in eigen tijd)
Je bent ongeveer 6 tot 10 uur per week kwijt aan je studie. Lesdagen worden aangemerkt als werktijd.

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. Verplichte boeken worden door vergoed. Er geldt een terugbetalingsregeling als je voortijdig met je studie stopt.

Salaris
Je ontvangt salaris conform de CAO Ziekenhuizen en is afhankelijk van je ervaring en vooropleiding. Na het behalen van het diploma SEH-verpleegkundige ontvang je twee extra periodieken. De functie van SEH-verpleegkundige is ingedeeld in FWG 55.

Contact
Houd voor vacatures voor deze opleiding onze vacaturepagina in de gaten. Wil je een open sollicitatie sturen? Deze kun je mailen naar recruitment@zgv.nl. Je kan de e-mail richten aan Femke Frings. Heb je vragen over deze opleiding? Neem dan gerust contact op met afdelingsmanager Femke Frings of met opleider Pascal ter Maat via het contactformulier.
 

Beroepsopleidingen

  1. Apothekersassistent
  2. Hartfunctielaborant
  3. KNF Laborant
  4. Radiodiagnostisch laborant
  5. Vasculair diagnostisch laborant

Apothekersassistent

Start
September

Opleidingsinstituut
ROC Amersfoort, domein Zorg en Welzijn

Duur 
Verkort in 2 jaar

Erkenning
Ministerie van OCW

Toelatingseisen
havo-diploma of mbo niveau 4

Wat ga je doen?
De opleiding heeft zowel een theoretisch als een praktisch gedeelte. In beide leerjaren heb je één dag per week les in vakken zoals Nederlandse taalvaardigheid, rekenvaardigheid en farmaceutische terminologie. Drie tot vier dagen per week leer je in de praktijk. Dit doe je afwisselend in de poliklinische en ziekenhuisapotheek. Je leert onder andere het bieden van farmaceutische patiëntenzorg en het bereiden van geneesmiddelen.

Studiebelasting in eigen tijd
Je bent ongeveer 10 tot 12 uur per week kwijt aan je studie. Lesdagen worden aangemerkt als lestijd. In beide leerjaren heb je één dag theorie en praktijkles op het ROC.

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. Boeken krijg je in bruikleen. Er geldt een terugbetalingsregeling als je voortijdig stopt met je studie.

Salaris
Je ontvangt een leerlingensalaris conform de CAO Ziekenhuizen.

Contact
Houd voor vacatures voor deze opleiding onze vacaturepagina in de gaten. Meer weten over deze opleiding? Afdelingsmanagers Nejla Is-Turgay en Sebastiaan Rebel helpen je graag. Je kan ze telefonisch bereiken via 0318-433031 en 0318-435509 of via het contactformulier.

 

Hartfunctielaborant

Start
In overleg

Opleidingsinstituut
LOI Hogeschool

Duur van de opleiding
3 jaar

Erkenning
Toezicht door Stichting Beroepsopleiding Hartfunctielaboranten (SBHFL) en accreditatie door Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)

Toelatingseisen

  • Havo diploma (bij voorkeur met profiel: N&T of N&G of E&M +bi of C&m + bi) óf
  • VWO diploma (bij voorkeur met profiel: N&T of N&G of E&M +bi of C&M + bi) óf
  • VHBO diploma of bewijs van onvoorwaardelijke overgang naar de 6e klas van het VWO (bij voorkeur met het bovengenoemde profiel) óf
  • MBO diploma op niveau 4 bij voorkeur medische of medisch technische richting.

Wat ga je doen?
De eerste twee opleidingsjaren zijn basisjaren. Hier gaat het voornamelijk om kennis, inzicht en het vervaardigen van ecg’s en fietstesten. Na het tweede leerjaar kan gekozen worden (in overleg met de afdeling) uit één van de volgende specialisaties: holteranalyse, cardio-implantaten, echocardiografie of hartcatheterisatie.

In de opleiding wisselen theorie en praktijk zich af. In de theorie doe je kennis en inzicht op over relevante onderwerpen. Ook zijn er specifieke contactdagen waarbij  we dieper ingaan op onderdelen van het beroep zoals communicatie, persoons- en beroepshouding. Het praktische deel van de opleiding volg je op de hartfunctieafdeling in ons ziekenhuis.

Studiebelasting in eigen tijd
Studiebelasting is afhankelijk van de vooropleiding van de student. Gemiddeld ben 6 uur per week kwijt aan je studie. De contactdagen worden aangemerkt als lestijd.

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. Als je voortijdig stopt met de opleiding, geldt er een terugbetalingsregeling.

Salaris
Je ontvangt salaris conform de CAO ziekenhuiswezen. Leerling-salaris of aanloopschaal, wat onder adnere afhankelijk van je vooropleiding.

Contact
Houd voor vacatures voor deze opleiding onze vacaturepagina in de gaten. Vragen kan je stellen via het contactformulier.


KNF Laborant

Start
Kan het hele jaar door bij een aanstelling als leerling KNF laborant.

Opleidingsinstituut
Verschillende opleidingsinstellingen waaronder de LOI, Zuyd Hogeschool en de Hanzehogeschool. 
Bij de LOI wordt een duale opleiding aangeboden bij een van de “opleidingsziekenhuizen”.
Zuyd Hogeschool en de Hanzehogeschool verzorgen reguliere hbo-dagopleidingen Biometrie en Medische Beeldvormende en Radiotherapeutische technieken met een afstudeerrichting KNF.

Duur van de opleiding
3 jaar (tot maximaal 6 jaar), het is een volledige hbo-opleiding naast vaak een volledige baan, dus geschikt voor als je leren en werken wilt combineren.

Erkenning
De hbo bachelor tot Laborant KNF is NVAO-geaccrediteerd.

Toelatingseisen
Havo, vwo en mbo niveau 4 in de richting Gezondheidszorg of Techniek.

Wat ga je doen?
De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktijk gedeelte. 
Je bent werkzaam in de praktijk op de afdeling KNF, waar functie onderzoeken plaatsvinden zoals EEG, EMG, ENG en TCD (duplex) en vele andere. De studie is opgedeeld in drie leerjaren en wordt afgesloten met zowel praktijk als theorie examens, die verzorgd worden door de LOI. Per leerjaar zijn er enkele contactdagen bij de LOI. Kijk voor de meest recente informatie op de website van de Nederlandse vereniging van laboranten KNF.

Wil je weten hoe het is om op een KNF-afdeling te werken? Kijk dan deze video. 

Studiebelasting in eigen tijd
Je bent ongeveer 10 uur per week kwijt aan zelfstudie. 

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. Boeken krijg je in bruikleen. Er geldt een terugbetalingsregeling als je voortijdig stopt met je opleiding.

Salaris
Je ontvangt een leerlingensalaris conform CAO Ziekenhuizen.

Contact
Houd onze vacaturepagina in de gaten voor vacatures voor deze opleiding. Meer weten over deze opleiding? We helpen je graag! Je kunt jouw vraag stellen via het contactformulier.

 

Radiodiagnostisch laborant

Start
Augustus/september

Opleidingsinstituut
Amstel Academie VUmc Amsterdam

Duur
3 jaar bij een dienstverband van 36 uur. bij een 32-urige werkweek wordt de opleiding naar rato verlengd

Erkenning
College Zorg Opleidingen (CZO)

Wat ga je doen?
Tijdens de opleiding wisselen theorie en praktijk elkaar af waardoor je het geleerde meteen in de praktijk kan brengen. De praktijk wordt verzorgd door onze afdeling radiologie. 

Studiebelasting in eigen tijd
Je bent ongeveer 5 uur per week kwijt aan je studie, exclusief schooldagen. Dit varieert per periode. De lesdagen worden aangemerkt als werktijd.

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. Boeken krijg je in bruikleen.

Contract en salaris
Je start met een beroepsvoorbereidende periode (BVP) van 5 maanden en hebt dan een leerovereenkomst. Na het succesvol afronden van de BVP krijg je voor de duur van de opleiding een leerarbeidsovereenkomst.  Je ontvangt een leerlingensalaris conform de CAO Ziekenhuizen.

Contact
Houd voor vacatures voor deze opleiding onze vacaturepagina in de gaten. Meer weten over deze opleiding? Neem gerust contact op per telefoon via 0318-435986 (dinsdag en donderdag) of mail naar pbradiologie@zgv.nl.


Vasculair diagnostisch laborant

Start opleiding
in september de instapmodule, in januari de volledige opleiding

Opleidingsinstituut
Inholland Academy Haarlem

Duur
2 jaar

Erkenning
De Nederlandse Vereniging van vaatchirurgie (NVvV) en de vereniging voor non-invasieve vaatdiagnostiek (VNIVD). De opleiding wordt geaccrediteerd door het Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en door de Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP)

Toelatingseisen
HAVO-NG of NT of een VHBO diploma met wis- en natuurkunde. Een afgeronde (para)medische opleiding op HBO niveau kan ook.

Wat ga je doen?
In de opleiding wisselen theorie en praktijk elkaar af. Het eerste jaar word je op de afdeling ingewerkt in de praktijk. Als dit naar wens verloopt, ga je in het tweede jaar naast je werk 1 dag per week naar Haarlem voor de theoretische opleiding. In de praktijk werk je minimaal 4 dagdelen op de afdeling vaatdiagnostiek waar je veelal zelfstandig onderzoek doet dat gericht is op het opsporen van vernauwingen in de bloedvaten in de hals, buik, benen en armen. Ook taken als omgang met patiënten, collega's en specialisten komen aan bod in je opleiding.

Studiebelasting in eigen tijd
Je bent ongeveer 10 tot 20 uur per week kwijt aan je studie in het tweede leerjaar. Lesdagen worden aangemerkt als lestijd.

Kosten
Het ziekenhuis betaalt je collegegeld. De boeken krijg je in bruikleen. Er geldt een terugbetalingsregeling als je voortijdig met je studie stopt.

Salaris
Je ontvangt salaris conform de CAO Ziekenhuizen, minimaal in aanloopschaal FWG 49

Contact
Houd voor vacatures voor deze opleiding onze vacaturepagina in de gaten. Heb je vragen of wil je graag een dag meelopen? Neem dan contact op met Jenny Honders (maandag, dinsdag en donderdag) via het contactformulier of bel via 0318-435042



Stages

Stage lopen bij Ziekenhuis Gelderse Vallei betekent dat je de ruimte krijgt om kunnen, mogen en durven leren in de praktijk. Jij zorgt voor een goed stageplan, wij voor uitdagende leersituaties en goede begeleiding!

Kijk hier welke stageplaatsen wij hebben. Bij sommige stages hebben we uitsluitend plek voor een specifiek opleidingsinstituut.

Stage overzicht

Veelgestelde vragen

Wij werken samen met drie scholen. Twee in Ede; de Christelijke Hogeschool voor het hbo verpleegkundig onderwijs en het Dulon voor het mbo verpleegkundig onderwijs. In Arnhem werken wij samen met het Rijn Ijssel. 

Voor de opleiding doktersassistente werken wij samen met het Rijn IJssel te Arnhem en het mbo Amersfoort.

Helaas gaan wij niet in op individuele stageverzoeken en ook niet op stageverzoeken anders dan de scholen waarmee wij samenwerken.

Medio oktober zetten wij meestal een vacature uit voor bbl-opleidingsplekken voor de verpleegkundige opleiding die in februari start. Voor de opleiding die in september start plaatsen wij meestal januari/februari een vacature. Ons  advies is om je in te schrijven voor onze jobalert

 

Medio oktober zetten wij meestal een vacature uit voor duale opleidingsplekken voor de verpleegkundige opleiding die in februari start. Voor de opleiding die in september start plaatsen wij meestal januari/februari een vacature. Je kunt het beste deze website goed in de gaten houden en maak ook kenbaar bij de CHE dat je graag een duaal traject wilt volgen en wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Ons advies is om je in te schrijven voor onze jobalert.

Je kunt overstappen wanneer je de eerste twee jaar hbo-V met voldoende studieresultaten afgesloten hebt en de propedeuse gehaald hebt. Bij indiensttreding moet je minimaal 18 jaar zijn.

Hier zijn wij in november 2020 mee gestart in samenwerking met Opella. Als er vacatures zijn, dan kun je deze vinden bij overzicht van onze vacatures

Ja. Het mbo (bbl) zij-instroomtraject verloopt in samenwerking met Rijn IJssel. Meer informatie bij het onderdeel verpleegkundige opleidingen! 

Een snuffelstage is helaas niet mogelijk.

Nee, die bieden wij niet aan. Als je komt werken word je met een inwerkprogramma ingewerkt en wegwijs gemaakt.

Het sturen van een open sollicitatie of je ‘aanmelden’ voor een opleidingstraject verpleegkundige' is helaas niet mogelijk. Het is alleen mogelijk al er een openstaande vacature is. 

Het is mogelijk om een “jobalert” in te stellen op onze website. Je ontvang vervolgens de gewenste vacatures in jouw e-mailbox.

Klik hier voor een totaaloverzicht van scholen met wie wij samenwerken. 

Op het moment dat wij mogelijkheden hebben voor een omscholingstraject, plaatsen wij een vacature op de website.

Het is mogelijk om één dag op een afdeling mee te lopen om te oriënteren of het werkveld bij je zou kunnen passen. Onze mobiliteitsadviseur (Margot Abbes ) en opleidingsadviseur verpleegkundig opleiden (Els Kooij) vertellen je graag meer over deze mogelijkheid. Je kunt via het contactformulier (aanvinken overig) of rechtstreeks via het telefoonnummer van Els Kooij 0318-43 59 44 contact met ons opnemen. 

Meer weten?

Staat jouw vraag niet bij veelgestelde vragen of bij de informatie over opleidingen en stages op deze pagina? Dan kun je ons contactformulier hieronder invullen. Je krijgt dan binnen 5 werkdagen een reactie van ons terug.